بیان دیدگاه

اخباروگزارشات کارگری11اردیبهشت ماه1392(برگزاری مراسم اول ماه مه روزجهانی کارگردرایران وجهان)

2گرامی باداول ماه مه روزجهانی کارگر

مستحکم باد،همبستگی کارگران جهان

زنده باداتحادعمل تشکل های مستقل کارگری وفعالین کارگری درایران

 – برگزاری مراسم روزجهانی کارگرازطرف سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه

– اتحادیه آزاد کارگران ایران: به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر

– آماده باش یگان های ویژه رژیم در سنندج برای جلوگیری از تجمع وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر

– راهپیمایی کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر

– برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهر نقده

– احضار فعالین کارگری در شهر سقز

– بيانيه كارگران صدراي بوشهر به مناسبت روز جهاني كارگر

– عین گزارش کارگران صدرا از تداوم اعتصاب در این شرکت

– قطع نامه کارگران شهر سنندج در گرامی داشت اول ماه مه (روز جهانی کارگر)

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:

«گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر»

– علی نجاتی:گرامی باد 11 اردیبهشت (اول ماه مه) روز برافراشته شدن پرچم برابری تمام کارگران!

– پیام پدرام نصرالهی فعال کارگری دربند به مناسبت اول ماه مه

– کانون مدافعان حقوق کارگر: ویژه نامه روز جهانی کارگر، 11 اردیبهشت 1392

– روزجهانی کارگردربنگلادش- تشییع جنازه قربانیان آتش سوزی کارگر

– مراسم روزجهانی کارگردرترکیه : یورش پلیس به تظاهرکنندگان

– اعتصاب عمومی در یونان در روز اول ماه مه 2013

– اسپانیایی ها پرشمارتر از دیگران در تظاهرات اعتراضی روز کارگر

– اول ماه مه در آلمان: ۴۲۵هزار نفر در سراسر آلمان تظاهرات کردند

– گزارش راهپیمایی اول ماه مه2013 درفرانسه

 برگزاری مراسم روزجهانی کارگرازطرف سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه

  امروز مورخ 11/2/92اعضاي سنديكاي كارگران شركت  واحدعليرغم فشارها و تمام سختي هاي پيش رو از اولين ساعات كاري در جمع همكاران خود حضور پيدا كردند و با توجه به فشار هاي كار فرما و عوامل حراست كه مرتب از اعضاي رانندگان سنديكايي عكس و فيلم تهيه مي كردند.تا شايد با رعب و وحشت از استقبال همكاران جلوگيري كنند ،اما خوشبختانه نه تنها موفق نشدند بلكه رانندگان از نمايندگان واقعي خود استقبال بيشتري كردند. اعضاي سنديكا با پخش شريني به استقبال همكاران خود رفتند و در چندين پايانه با رانندگان و كارگران شركت واحد ديدار كردند و روز كارگر را تبريك گفتند و در آخر به پايانه آزادي كه يكي از بزرگترين پايانه هاي اتوبوسراني تهران است مراجعه  كرده و با استقبال با شكوه رانندگان روبرو شدند كه با تجمع رانندگان و راهپيمائي در محل پايانه آزادي مراسم اول ماه مه را با حمل پلاكادري كه اول ماه مه را از طرف سنديكاي كارگران شركت واحد تبريك گفته بود انجام دادند. در اين مراسم  بادر خواست آزادي  رضا شهابي عضو هيئت مديره سنديكاي زنداني  ازرئيس قوه قضائيه با جمع آوري امضاء از طرف رانندگان بپايان رسيد .

بعد از مراسم اول ماه مه اعضاي سنديكاي كارگران شركت واحد به ديدار بچه هاي كودكان كار رفتند و مورد استقبال مسئولين جمعيت كودكان كار و بچه هاي كودكان كار قرار گرفتند كه با گرفتن عكس و خواندن سرودهاي به مناسبت جشن اول ماه مه اين ديدار بپايان رسيد .

اتحادیه آزاد کارگران ایران: به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر

از دقایقی پیش تجمع هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران در اعتراض به حداقل مزد مصوب و گرانی در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است

اتحادیه آزاد کارگران ایران: از دقایقی پیش تجمع هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار نفری کارگران به مناسبت اول ماه مه و در اعتراض به حداقل مزد مصوب و گرانی در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است. این تجمع با همراهی تعدای از کارگران امضا کننده طومار آغاز شده است و کارگران دیگری نیز در حال پیوستن به تجمع کنندگان هستند.

آماده باش یگان های ویژه رژیم در سنندج برای جلوگیری از تجمع وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر

 گزارش 1

آماده باش یگان های ویژه رژیم  در سنندج برای جلوگیری از تجمع  وتظاهرات به مناسبت روز جهانی کارگر

یگان های ویزه انتظامی و نیروهای امنیتی در سطح شهر سنندج برای مقابله با تظاهرات و تجمع کارگران ومردم به مناسبت روز جهانی کارگر به حالت آماده باش درآماده اند.

از صبح امروز چهارشنبه 11 اردیبهشت یگان های ویژه موتور سوار نیروی انتظامی و سپاه پاسداران در خیابانهای اصلی شهر سنندج برای جلوگیری از تجمع کارگران ومردم دست به مانور زده اند. نیروهای انتظامی و بسیجی ها  در خیابانهای انقلاب ، بلوار 28 دی ، خیابان طالقانی ، خیابان فردوسی ، میدان آزادی ،  میدان کوهنورد ، ششم بهمن وجلو باغ سپیدار خیابان کشاورز مستقر شده اند. این نیروها از تجمع مردم ممانعت میکنند. فعالان کارگری را تعقیب و با تلفن آنها را تهدید میکنند که حق ندارند به مناسبت روز جهانی کارگر فعالیت بکنند.

درحالیکه ، تهدید فعالان کارگری  ادامه دارد و نیروهای رژیم از چند روز قبل از اول ماه مه روز جهانی کارگربه حالت آماده باش درآمده اند. اما فعالان کارگری و دست اندرکاران اول ماه مه مصمم هستند که روز جهانی کارگر را برگزار کنند. انبوهی از اعلامیه ها ، تراکت و اوراق قطع نامه به مناسبت اول مه در شهر سنندج پخش شده است. دست اندرکاران اول مه در اطلاعیه های خود از مردم خواسته اند امروز بعدازظهر در خیابان فردوسی و مرکز شهر سنندج به مناسبت اول مه شرکت کنند.

نیروهای  رژیم اسلامی  هراسان از تجمع کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج نیروهای سرکوبگر را به خیابانها آورده اند. اکنون مردم و کارگران به طرف مرکز شهر راه افتاده اند. خیابانهای شهر شلوغ است ، نیروهای امنیتی و انتظامی به کارگران و جوانان هشدار میدهند که از تجمع خودداری کنند. گروههای جوانان را تعقیب میکنند و به آنها هشدار میدهند که از جمع شدن باهم خودداری کنند.

انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر ایران-11 اردیبهشت 1392

راهپیمایی کارگران و مردم آزادیخواه شهر سنندج به مناسبت روز جهانی کارگر

گزارش شماره 2

 امروز 11 اردیبهشت کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج روز جهانی کارگر را گرامی داشتند. کارگران ومردم آزادیخواه شهر سنندج بعد از ظهر امروز در یکی از محلات کارگری شهر تجمع و بسمت میدان آزادی دست به راهپیمایی زدند. ابتدا حدود سیصد نفر از کارگران تجمع کردند، باسخنرانی یکی از کارگران درمورد گرانی ، تورم و سطح پایین دستمزدها مراسم شروع شد.  دراین راهپیمایی کارگران ومردم شهر سنندج پرچم سرخ آزادی وبرابری را برافراشتند ، پلاکاردها و تراکتهای  کارگران جهان متحد شوید در صف اول تظاهرات قرار داشت . کارگران ومردم آزادیخواه با شعار شورای کارگری آزادی برابری، ازمرکز محله غفور خیابان هجیج به طرف میدان آزادی حرکت کردند. مردم وکارگران شهر دسته دسته به تظاهرات می پیوستند. شعار دستمزدهای ناچیز دولت سرمایه دار خجالت خجالت توسط کارگران فریاد می شد. نیروهای امنیتی و گارد ویژه سراسیمه از نقاط مختلف به محل آمدند و به صفوف تظاهرات کننده گان حمله کردند. اما کارگران تا مسیر سه راه خیابان فجر ؛ خیابان حسن آباد و قائم مقام فراهانی راهپیمایی کردند. نیروهای رژیم تظاهرات کننده گان را مورد ضرب و شتم قراردادند و تعدادی از کارگران و شهروندان را دستگیر کردند و باخود بردند. دراین راهپیمایی که متشکل از زنان ومردان آزادیخواه بود، صدها تراکت و بیانیه در میان مردم توزیع شد. براساس گزارش دریافتی  تعداد دستگیر شده گان 16 نفر است. مردم با شادی وشور از مراسم اول مه صحبت میکنند و اخبار آن در سطح شهر پیچیده است. نیروهای رژیم در خیابانها دست به مانور و گشت زده اند وشهر را به پادگانی نظامی تبدیل کرده اند. این مراسم باشکوه در حالی برگزار شد که رژیم وارگانهای سرکوبگرش از چندروز قبل درحال آماده باش بودند. ولی اراده مردم آزادیخواه وکارگران تقلای رژیم را نقش برآب کرد. راهپیمایی توسط کمیته برگزاری اول مه سنندج که متشکل ازفعالین شورایی،فعالان کارگری ، کمیته هماهنگی و اتحادیه آزاد کارگران سازماندهی شده بود.

تصاویر ، فیلم و گزارش تکمیلی در اسرع وقت منتشر میشود

آزاد زمانی

انجمن دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر ایران-11 اردیبهشت 1392

برگزاری مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهر نقده

به گزارش رسیده بعداز ظهر روز دوشنبه نهم اردیبهشت ماه مراسمی با حضور تعدادی از کارگران و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در گرامی داشت روز جهانی کارگر در خارج از شهر نقده برگزار شد.

مراسم ابتدا با پخش سرود انترناسیونال، سرود همبستگی طبقه کارگرشروع شد. سپس حاضرین به یاد جانباختگان راه آزادی و طبقه کارگر یک دقیقه سکوت اختیار کردند. در ادامه یکی از اعضای کمیته هماهنگی طی سخنانی تاریخچه اول ماه مه و مسائل کارگری ایران و جهان را مورد بحث قرار داد. با قرائت مطلبی بنام «رو به آینده» توسط یکی از حاضرین مراسم ادامه پیدا کرد. همچنین طی مقاله ای کار کودکان در کارگاههای آجرپزی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و در پایان یکی از اعضای کمیته هماهنگی به بررسی فقرو فلاکت عمومی و معضلات و مشکلات طبقه کارگر پرداخت و همچنین بحث آزاد قسمت دیگری از برنامه های گرامی داشت اول ماه مه در نقده بود. پخش شعر و سرود در میان برنامه ها انجام گرفت و مراسم با پخش شیرینی و در میان شادی و سرورشرکت کنندگان به پایان رسید.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-11 اردیبهشت 1392

احضار فعالین کارگری در شهر سقز

بر طبق گزارش رسیده طی دیروز و امروز (9 و 10 اردیبهشت)  محمد عبدی پور، جمیل راست خدیو، عمر شاکری و اسماعیل نیازی از فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در شهر سقز طی تماس های تلفنی تهدید شده اند که در مراسم روز جهانی کارگر شرکت نکنند.

 طی این تماس ها به این فعالین تاکید شده است که در روز 11 اردیبهشت بایستی در خانه های خود مانده و در غیر این صورت حضور آنها در بیرون از خانه به منزله شرکت در اول ماه مه تلقی شده و با آنها با شدت تمام برخورد خواهد شد.

این تهدید ها در حالی صورت می گیرد که برگزاری  وشرکت  در مراسم های مستقل روز جهانی کارگر  از ابتدایی ترین خواست ها و مطالبات کارگری   است که  باید دولت ها به آن احترام بگذارند . این روز متعلق به طبقه کارگر جهانی است و  کارگران و پیشروان کارگری  باید بدون ترس و تهدید و ارعاب بتوانند آنچنانکه خود شایسته می دانند در این روز به مناسبات نابرابر و تبعیض آمیز نظام سرمایه داری اعتراض نمایند.

 کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری هر گونه تهدید کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری را قویا محکوم کرده و خواهان پایان یافتن این تهدید ها می باشد.

 کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

10 اردیبهشت 1392

بيانيه كارگران صدراي بوشهر به مناسبت روز جهاني كارگر

به نام خدا وند روزي دهنده

 حق گرفتني است نه دادني

با عرض شادباش به مناسبت روز جهاني كارگر و آرزوي رسيدن كارگران به حقوق اساسي خود . ما كارگران صدراي بوشهر نيز مانند ديگر كارگران ايران و دنيا اين روز فرخنده را گرامي ميداريم و اعلام ميكنيم: در برابر ظلم و جور ساكت نمي نشينيم و فرياد بر مي آوريم كه هم صدا با ديگر همدردان جامعه كارگري حق خودمان را از حلقوم سرمايه داران بيرون ميكشيم و به دولت اعلام ميكنيم،اگر ميخواهيد خدمت گذاري كنيد شعار دادن و پو پوليست  بازي را به كناري بگذاريد و افزايش٢٥درصدي حقوق كارگران را كه مانند آب سردي بر پيكر نيمه جان جامعه كارگري بود را  لغو و بجايش متناسب با تورم به حقوق كارگر بيفزاييد و اينقدر اعلام نكنيد به مصلحت نيست. مگر موقعي هزينه هاي زندگي  را به چندين برابر افزايش داديد به مصلحت بود .به هر حال فكري عاجل كنيد كه در اين چند صباح عمر دولتتان نامي نيك از خود به يادگار بگذاريد تا بلكه خداوند و ملت از سر اشتباهات شما بگذرند اگر غير اين كنيد نام دولت خود را بعنوان بزرگترين ضربه زننده بر پيكر جامعه ايران در تاريخ ثبت كرده ايد.  و از نماندگان مجلس ميخواهيم كه با اعزام هيئت تحقيق و تفحص به صدرا از شرايط استثمار ٢٠٠٠هزار كارگر كه برابر با بیست هزار خانوار است  تحقيق به عمل آورند

 كارگران صدراي بوشهر

عین گزارش کارگران صدرا از تداوم اعتصاب در این شرکت

بیش از هزار کارگر شرکت صدرا در روز جهانی کارگر همچنان در اعتصاب هستند

نمايندهاي پيمانكار با حضور در جمع كارگران خواستار شكستن اعتصاب شدند كه كارگران امتناء كردند  پيمانكاران هم كارگاه ها را تعطيل كردند و دست به حربه تفرقه ميان كارگران ميزنند بعوان مثال شركت ساحل سازان جنوب سرويس هاي اياب و ذهاب انان را فرا خواندند و آنها را مجبور به ترك شركت كردند در ظمن امروز هم يك ايمل از طرف عليرضا محجوب آمد كه در آن گفته بود در حال پيگيري مسئله كارگران صدرا است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11 اردیبهشت ماه 1392

قطع نامه کارگران شهر سنندج در گرامی داشت اول ماه مه (روز جهانی کارگر)

امسال در شرایطی مراسم اول ماه مه را برگزار می کنیم که سرمایه داری جهانی با توجه به تداوم بحران ذاتی خود همچنان و به اشکال مختلف طبقه ی کارگر را متحمل فشارهای سنگین برآمده از ساختار فرسوده ی خود نموده است. سیستم سرمایه داری که در طول حیات خویش، و با توجه به خصلت طبقاتی اش و با در نظر داشتن ولع سیری ناپذیرش نسبت به کسب سود، به هیچ وجه حاضر به چشم پوشی از منافع کلان طبقاتی خود نبوده و نخواهد بود، به اشکال مختلف سعی در خروج از گرداب بحران اقتصادی، و برون رفت از چالش های مالی خویش نموده، تا به نحوی تداوم حیات خود را در سایه ی هر چه بی حقوق تر کردن طبقه ی کارگر بازتولید نماید. اخراج و بیکارسازی های گسترده، حقوق های چند برابر زیر خط فقر، افزایش ساعات کار، کاستن از استانداردهای زندگی و خدمات اجتماعی تنها بخشی از یورش وسیع سرمایه به زندگی و معیشت توده ی کارگران می باشد که  فقر و فلاکت بیشتر را برای آنان به ارمغان آورده است. شکاف عمیق طبقاتی که محصول بی چون و چرای سرمایه داری می باشد هر روز در حال عمیق تر شدن است. نظام سرمایه سالار ثروت بی کران را در همسایگی فقر بی کران قرار داده، و بی اعتنا به شرایط زیستی فرودستان زمینه ی همزیستی نامسالمت آمیز آنان را یکجا فراهم نموده و با این کار عملن بر تمامی نیازهای رنجبران و محرومان مهر بطلان نهاده است.

نظام سرمایه محور ایران به موازات سیاست های شرکای جهانی  خود، و در ادامه ی برنامه های ضد کارگری خویش، با تعیین دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر، با توجه به متناسب نبودن آن با نرخ واقعی تورم به وضوح مرگ تدریجی را به کارگران و زحمت کشان تحمیل نموده، و سرنوشت آنان را به دست گردباد تند اقتصادی سپرده است.

در مقابل تمامی این بی حقوقی ها حامیان سرمایه در ایران با بر نتابیدن هر گونه اعتراضی نسبت به نابرابری های اجتماعی و اقتصادی، سعی در خفه نمودن تمامی فریادهای حق طلبانه ی زمینه ساز اعتراضات توده ای نموده، تا شاید بدین وسیله از طغیان توده های به ستوه آمده از فقر و فلاکت جلوگیری به عمل آورد. در راستای همین سیاست غیر دموکراتیک و ضد انسانی، صفوف فعالین کارگری و تشکل های کارگری را در بدترین حالت مورد آماج سهمگین ترین حملات خود قرار داده، و با تهدید، تعقیب و به زندان افکندن فعالین پیشرو، مانع گسترش پژواک آوای حق طلبانه و برابری خواهانه ی آنان در رستاخیز کارگران و زحمت کشان می گردند.

   کارگران و زحمتکشان! طبقه ی کارگر با توجه به وخامت روز افزون شرایط اقتصادی، و یورش گسترده سرمایه داری به سطح زندگی و معیشتِ خود، چاره ای به جز اتحاد و همبستگی  طبقاتی و متشکل شدن در صفوفی به هم تنیده در تشکل های مستقل و خود ساخته و سراسری را ندارد. پس بیائید در روزاول ماه مه (روز جهانی کارگر)، روز کیفرخواست  طبقه ی کارگر بر علیه نظام سرمایه داری و مشقات حاصل از آن، هم صدا و هم آوا و رساتر از هر زمانی، دوشادوش ِتمامی هم طبقه ای هایمان در  سراسر جهان به طرح خواست ها و مطالباتمان بپردازیم  و این روز را گرامی بداریم.

 لذا ما کارگران سنندج بخشی از خواست ها و مطالباتمان را به شرح زیر اعلام می داریم:

 1-       به رسمیت شناختن روز جهانی کارگر به عنوان تعطیل رسمی، و حق برگزاری آزادانه ی مراسم های این روز.

2-       لغو حداقل دستمزد تعیین شده توسط شورای عالی کار برای سال 92، و افزایش حداقل دستمزدها برابر و متناسب با تورم واقعی در جامعه.

3-       به رسمیت شناختن حق ایجاد تشکل های مستقل و خود ساخته ی کارگری، و منع تعقیب و پیگرد فعالین کارگری.

4-       لغو قراردادهای موقت و سفید امضا و به رسمیت شناختن قرارداد دسته جمعی و دائم، و همچنین انحلال شرکت های دلالی و کارفرمایی.

5-       پرداخت به موقع حقوق و دستمزدها، و جرم دانستن به تعویق انداختن آن، و پرداخت خسارت ناشی از آن به کارگران.

6-       ایجاد شغل برای کلیه ی افراد آماده به کار، و ممنوعیت اخراج و بیکارسازی، و پرداخت بیمه ی بیکاری کافی به کلیه ی کارگران بیکار و آماده به کار.

7-       منع کار کودکان، و تلقی به کار گیری کار آنان به مثابه ی جرم.

8-       پرداخت دستمزد برابر در مقابل کار برابر زن و مرد.

9-       ایجاد امنیت شغلی و همچنین تضمین محیط امن و بهداشتی در محل کار برای کارگران.

  10-ایجاد فضای امن و به رسمیت شناختن کار کارگران مهاجر، و منع تبعیض و اخراج آنان.

11-آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران پیشرو و فعالین کارگری دربند از جمله رضا شهابی- شاهرخ زمانی- محمد جراحی- بهنام ابراهیم زاده- رسول بداغی- پدرام نصراللهی- علی آزادی- غالب حسینی و …

 گرامی باد اول ماه مه روز همبستگی طبقاتی کارگران

کارگران شهر سنندج- اول ماه مه 2013

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:

«گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر»

اول ماه مه،  (یازده اردیبهشت) روز جهانی کارگر و روز اتحاد و همبستگی بین المللی این طبقه، برای اعتراض به نابرابری و بهره کشی موجود در نظام های سرمایه داری و برپایی دنیایی عاری از ستم و  بهره کشی طبقاتی است.   روز جهانی کارگر همچنین روز تجمع میلیونی کارگران، برای بیان خواست ها و مطالبات طبقاتی این طبقه، جهت بهبود شرایط کار و زندگی کارگران و رهایی آنان از مشقات و نابرابری های بیشمار نظام سرمایه داری  است.    در چنین روزی، میلیون ها کارگر در سرتاسر جهان دست از کار می کشند و به خیابان ها می آیند تا خشم و انزجار خود را نسبت به مصائب و مشقاتی که نظام سرمایه داری برای مردم کارگر و بخش وسیعی از بشریت موجود به ارمغان آورده است فریاد کشند.   کارگران در این روز در سرتاسر دنیا گرد می آیند تا نشان دهند که علی رغم  تفاوت هایی در نژاد، زبان، ملیت و مذهب، یک طبقه واحد و جهانی هستند که همگی در یک چیز مشترکند. آنان فاقد ابزار تولیدند و تنها از طریق فروش نیروی کار خویش به صاحبان سرمایه در قبال دریافت مزد، امرار معاش می کنند.

پیام روز جهانی کارگر و تظاهرات کارگران در این روز، در جای جای این کره خاکی و در اقصا نقاط دنیا در عین حال نشان از آن دارد که: کارگران، اکثریت آحاد جامعه را تشکیل می دهند که اگر یک روز و تنها یک روز دست از کار بکشند، جهان هستی از حرکت باز می ماند و همه چیز متوقف می شود. تظاهرات میلیونی کارگران در روز جهانی کارگر همچنین مبین این حقیقت است که: خیل عظیم تولید کنندگان رفاه و ثروت در  جوامع انسانی، اگر به صورت یک طبقه متحد و متشکل شوند و بویژه خود را به دانش و آگاهی طبقاتی مجهز نمایند، اساسن این قابلیت و توانایی را دارند که علاوه بر بهبود شرایط کار و معیشت خویش و خیل عظیمی از انسان های روی زمین، نقش پیشرو و تعیین کننده ای را در الغای نظام جهنمی سرمایه و ایجاد جامعه ای آزاد و فارغ از  ستم و استثمار طبقاتی بازی نمایند  .

****

کارگران امسال نیز در سرتاسر دنیا مراسم روز جهانی کارگر را در شرایطی برگزار می کنند که نظام سرمایه داری را بحرانی عمیق و فزاینده احاطه کرده است.   بحرانی که در  تاریخ حیات این نظام ــ اگر نه بی سابقه ــ کم سابقه بوده و می رود تا بیش از هر زمان دیگری هستی و موجودیت آن را به زیر سئوال ببرد. بحرانی که با همه ی عظمت و بزرگی خود، ثبات و به اعتباری بقای نظام سرمایه داری را مورد تردید قرار داد و گنديدگي اين نظام را پس از فروپاشي بلوك شرق و ادعاي پايان تاريخ به نمايش گذاشت.

****

  سرمایه اما همه ی تلاش خود را به کار می بندد تا برای پیشگیری از تعمیق و تشدید بحران های مبتلابه نظام، با استفاده از سیاست های   «نئولیبرالیستی   و اقدامات ضدکارگری و سرمایه محوری، چون تحکیم   «اقتصاد بازار»   و اِعمال برنامه ی   «ریاضت اقتصادی  «ــ که درواقع تاوان پیامدهای ویرانگر بحران سرمایه، از جیب توده های کارگر و مردم ستمدیده ی این گونه جوامع است ــ حتی المقدور تبعات بحران های نظام سرمایه داری را متوجه توده های کارگر و مزد بگیران تحت ستم و استثمار در سرتاسر جهان نموده و یکی بعد از دیگری، آن ها را بر سر کارگران خراب نماید. لذا از مدت ها پیش، متناسب با عمق و گسترش بحران، تهاجم همه جانبه ای را به سطح زندگی و معیشت طبقه کارگر آغاز نموده و به اشکال مختلف، در صدد بازپس گیری دستاوردهای سال ها تلاش و مبارزه کارگران برای بهبود زندگی برآمده است.

سرمایه جهانی و انحصارات مالی آن همواره تلاش می کنند تا با تشدید استثمار طبقه کارگر در داخل مرزها، از طریق اخراج و بیکارسازی کارگران و ایجاد عدم امنیت شغلی برای طبقه کارگر و به دنبال آن، پایین نگه داشتن سطح دستمزدها، و در بیرون از مرزها، با راه انداختن مسابقه تسلیحاتی و تجاوز نظامی به برخی از کشورها در مناطق مختلف جهان، به منظور استفاده از نیروی کار ارزان مردم، تأمین بازارهای فروش برای کالاهای خود و در یک کلام غارت هرچه بیش تر منابع مردم آن کشورها، حتی المقدور سودآوری سرمایه را تضمین نموده، از شدت و حدت بحران های دامنگیر نظام، بکاهند. اگر چه در همه جا به طور اجتناب ناپذیر و روزافزونی با مقاومت و اعتراض کارگران و توده های مردم به جان آمده(اکثریت آحاد جامعه) مواجه گشته   و حساب های شان یکی بعد از دیگری غلط از آب در آمده می آید.

****

ایران نیز کشوری سرمایه داری است که قوانین منحوس و نابرابر این نظام جهنمی، در آن جریان داشته و با شدت و حدت هر چه تمام تر در آن اعمال و اجرا می شود. کارگران ایران امسال نیز در شرایطی به استقبال اول ماه مه می روند که سرمایه داران حاکم  بیش از هر زمان دیگر طبقه کارگر را آماج تهاجم خود قرار داده است. سرمایه‌ در ایران، درهماهنگی با سرمایه‌ داری جهانی و نهادهای مالی آن، از جمله   «صندوق بین المللی پول» و «بانک جهانی»، در جهت تامین شرایط مطلوب برای سودبری و انباشت سرمایه، کارگران را به شدیدترین و بی رحمانه ترین شکل ممکن استثمار می کند و به فقر و خانه خرابی می‌کشاند. علاوه بر این، پیامدهای طرح به اصطلاح «هدفمند کردن یارانه ها» (حذف یارانه ها از کالاهای اساسی و مورد نیاز توده های مردم) و «تحریم های اقتصادی» اعمال شده از جانب برخی از دولت های سرمایه داری متروپل و همچنین تبعات بحران جهانی سرمایه، خود مزید بر علت شده، طبقه کارگر ایران را سخت در مضیقه و تنگنا قرار داده و شرایط طاقت فرسایی را به این طبقه تحمیل کرده است.

تعیین حداقل دستمزد کارگران، به میزان یک چهارم زیر خط فقر، توسط یکی از نهادهای سرمایه داری، با نام «شورای عالی کار» (متشکل از نمایندگان بخش خصوصی و دولتی سرمایه، به اضافه باز هم نمایندگان انتصابی هر دو بخش آن، این بار با نام » نمایندگان کارگران»)  و عدم پرداخت حتّا همان دستمزدهای ناچیز و به تعویق انداختن آن ها برای ماه های متمادی؛ حذف سوبسیدها (یارانه ها) ــ که در واقع بخشی از دستمزدهای پرداخت نشده کارگران است ــ از بسیاری از کالا های اساسی مردم؛ به تعطیلی کشاندن کارخانه ها و کارگاه ها، همراه با اخراج و بيكارسازي های گسترده كارگران، عمدتن برای مطامع سودپرستانه و زیاده خواهی های سرمایه داران؛ تحميل قراردادهاي موقت و سفيد امضاء و حاكم كردن شركت هاي پيمانكاري بر سرنوشت خیل عظیمی از كارگران (بیش از هشتاد درصد آنان) و از این طریق ایجاد عدم امنیت شغلی در مراکز کار و تولید؛ رشد فزاینده و همه روزه حوادث کار و در واقع تبدیل مراکز کار و تولید به قتلگاه کارگران؛ سقوط ارزش پول کشور و تورم لجام گسیخته ناشی از آن و در این ارتباط گرانی سرسام آور کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت و درمان؛ وضعیت معیشتی وخیم و فلاکت بار بازنشستگان و در این رابطه، ناکارآمدی انواع بیمه های اجتماعی؛ و … تنها بخش هایی از مصائب و بي حقوقي هایی است كه کارگران و توده های مردم ستمدیده با آن مواجه هستند. به این سیاهه البته می توان تهاجم گسترده به جنبش های مختلف اجتماعی؛ سركوب تشکل ها و اعتراضات کارگران، زنان و دانشجویان و دستگیری و زندانی کردن فعالان هر یک از این جنبش ها؛ سرکوب آزادی های دمکراتیک و سیاسی؛ ستم و استثمار مضاعف نسبت به زنان و کارگران مهاجر؛ بی کاری و بی حقوقی جوانان، کودکان و اجرای احکام ضدانسانی سنگسار و اعدام و… را نیز اضافه کرد که همه و همه نشان از ماهیت ضدکارگری و ضدبشری نظام سرمایه داری دارد. اين وضعيت البته سال هاست كه در ایران سرمایه داری رواج داشته و زندگی را بر توده کارگران و مردم ستمدیده و زحمتکش این دیار تباه کرده است. سرمایه داری بحران زده در سال های اخیر با تشدید استثمار؛ بیکارسازی و اخراج کارگران؛ کاهش خدمات درمانی و بهداشتی و بویژه پایین نگه داشتن سطح دستمزدها، تنها بر شدّت و دامنه آن افزوده است.

بی جهت نیست در شرایطی که حتی آمارهای رسمی و حکومتی، میزان تورم موجود را بیش از31  در صد و برای کالاهای اساسی تا 40  در صد اعلام می کنند، دستمزد کارگران تنها 25 درصد افزایش می یابد و باز هم بدون علت نیست در حالی که خط فقر از جانب بانک مرکزی و برخی از دیگر نهادهای حکومتی بیش از یک میلیون و پانصد هزار تومان برآورد می شود «شورای عالی کار» (بخوان شورای عالی سرمایه) حداقل حقوق کارگران را برای سال92 تنها چهار صد هشتاد و هفت هزار تومان تعیین می نماید. طبیعی است که این مقدار دستمزد به هيچ وجه تناسبي با مخارج و حداقل هاي زندگي كارگران  نداشته و تنها و تنها موجبات فقر و خانه خرابی بیش تر کارگران و نابودي و مرگ تدریجی آنان و خانواده هاي شان را فراهم خواهد آورد.

ناگفته پیداست که کارگران بهیچوجه نمی توانند در قبال این همه ستم و بی حقوقی ساکت بنشینند و تنها شاهد و ناظر خاموش و «سر به راه» وقایع و اتفاقات پیرامونی خود باشند. کارگری را که بر اثر حرص و ولع سیری ناپذیر سرمایه و سودجویی بی حد و حصر مشتی سرمایه دار به روز سیاه نشسته است، نمی توان صرفن با حربه ی تهدید و ارعاب و سرکوب و زندان، بر سر جای خود نشانده، وادار به سکوت کرد. کارگران قطعن در مقابل این بی عدالتی ها و تعرضات ساکت نخواهند نشست. همان گونه که تا کنون ساکت ننشسته اند. آنان بارها و بارها اعتراض خود را نسبت به شرایط سخت و ذلت بار زندگی نشان داده و همواره به دفاع از موجودیت و حرمت خویش برخاسته اند. اگر چه هر گونه اعتراض و حق طلبی آنان همواره با تهدید و بازداشت و زندان پاسخ گرفته است.

آری ما كارگران در مقابل اين وضعيت ضد انساني و فلاکت بار و گسترش لحظه به لحظه عمق و دامنه آن سكوت نخواهيم كرد و اجازه نخواهيم داد که بيش از اين حق حيات و هستي ما را به تباهي بكشانند. از نظر ما تداوم وضعیت موجود، سوق دادن زندگی و معیشت میلیونها کارگر و خانواده هایشان از خط فقر به خط مرگ است. ما تعرض به زندگی و معیشت خود را بر نخواهیم تافت و متحد و یکپارچه در مقابل فقر و فلاکت و بی حقوقی اجتماعی تحمیل شده بر خود و خانواده هایمان ایستادگی خواهیم کرد. ما توليد كنندگان اصلي ثروت و نعمت در جامعه هستيم. داشتن يك زندگي انساني، مطابق با بالاترين استانداردهاي حيات بشر امروز، حق مسلم ماست. براي تحقق آن ما تمامي موانع پيش روي خود را، با اتكا به مبارزه و قدرت  اتحاد و همبستگي مان و همچنین برپايي تشكل هاي مستقل و طبقاتی، از سر راه  بر خواهيم داشت. باید به وضعیت موجود خاتمه داده شود. ما کارگران دیگر تحمل اینهمه بی حقوقی و بی حرمتی به زندگی و معیشت خود را نداریم. ما اعلام می کنیم که  متحد و یکپارچه در مقابل آن  ایستادگی خواهیم کرد.

 1ــ در حالي كه میزان تورم اعلام شده توسط نهاد هاي رسمي دولتی (بانک مرکزی جمهوری اسلامی) در سال 91 ، بيش از 31 درصد و خط فقر، بیش از يك ميليون و پانصد هزار تومان در ماه  برآورد شده است، به اصطلاح «شورای عالی کار»  بر چه اساسی و با کدام معیار منطقی و قانونی، حداقل دستمزد کارگران را در سطح تورم 25  درصدی و میزان آن را چهارصد و هشتاد و هفت هزار تومان تعیین و اعلام می نماید؟ از جنبه های ضد کارگری و ضدانسانی این اقدام هم که بگذریم ، این کار حتی با قوانیم مصوب و مورد پذیرش خود حکومت (ماده41  قانون کار جمهوری اسلامی) نیز خوانایی و مطابقت ندارد! این عمل  آشکارا سرمایه دارانه این نهاد ضدکارگری، همانا تحميل مرگ تدريجي برميليون ها خانواده كارگري و در واقع توهین به مقام و منزلت کارگران است. با توجه به گرانی سرسام آور کالاها و تورم موجود، این میزان دستمزد حتی کفاف مخارج چند روز کارگران و مزدبگیران تحت ستم و استثمار را هم نمی دهد. بر این اساس ما کارگران ضمن رد شیوه «سه جانبه گرايي » تعيين دستمزد، توسط یک نهاد سرمایه داری» (شوراي عالي كار) و انحلال این » شورا»، خواهان اعتراض و مبارزه متشکل و سازمانيافته ي كارگران  سراسر ایران براي افزايش دستمزد ها، براساس اعلام نظر و برآورد نمايندگان واقعي و منتخب آنان، در تشكل هاي مستقل كارگري، مطابق با نرخ واقعی تورم هستیم.

2 ــ برپايي تشكل هاي مستقل كارگري و حق اعتراض و اعتصاب،تجمع و راهپیمایی و حق آزادي بيان و نشر امروزه جزء حقوق مسلم و خدشه ناپذير ما کارگران و همه ی آحاد مردم در جامعه است. لذا ما کارگران خواهان برخورداری از تمامی این حقوق، به ویژه حق ایجاد تشکل های مستقل و آزاد کارگری هستیم و برای دستیابی به آن و دیگر حقوق سیاسی و اجتماعی، به عنوان حقوق مسلم خود  به صورت متشکل تلاش و مبارزه خواهیم کرد.

3 ــ ما کارگران خواهان لغو قراردادهاي موقت و سفيد امضاء و اساسن كارهاي بدون قرارداد و همچنین حذف شركت هاي پيمانكاري، كه نتيجه اي جز سود جویی بیش تر برای سرمایه داران و عدم امنيت شغلي، دستمزدهای پایین و حذف یا ناتمام ماندن وضعيت بيمه ای و از این طریق استثمار و فشار بیش تر برای کارگران ندارد هستیم. بر همین اساس، از كارگران شركت هاي پيمانكاري و كارگراني كه با قراردادهاي موقت مشغول به كار ميشوند و نيز كارگران اخراجي مي خواهيم با ايجاد تشكل هاي خود دربرابر اين وضعيت به مبارزه بپردازند.

4 ــ دستمزدهاي معوقه كارگران و خسارت هاي ناشي از آن بايد فوراً و بدون هيچ عذر و بهانه اي به کارگران پرداخت شوند. عدم پرداخت دستمزدهای معوقه در واقع جُرم آشکاری است که می بایست مورد پیگرد قضائي قرار گرفته و خسارات ناشی از آن به کارگران پرداخت شود.

5 ــ اخراج و بیکارسازی کارگران توسط سرمایه داران در واقع یکی از راه های انداختن بار بحران سرمایه، بر دوش های کارگران است. ماخواهان اقدامات دسته جمعي و متحد همه ي بخش هاي كارگری، عليه موج بيكارسازي ها و اخراج کارگران و مزدبگیران تحت ستم و استثمار و در همین رابطه پرداخت بیمه ی  بیکاری مکفی، تا زمان اشتغال مجدد این کارگران بر سر کار می باشیم. بدون تردید، هر گونه تلاش و مبارزه براي پیشگیری و یا خنثي نمودن اخراج و بيكارسازي کارگران و نيز تلاش براي بازگشت به كار آنان، باید به شيوه هاي جمعي و سازمانيافته انجام گیرد تا حتی المقدور نتایج مطلوبی به بار آورد.

6 ــ ما کارگران خواهان اختصاص انواع بیمه های تأمین اجتماعی، از جمله بهداشت و درمان رایگان، بیمه های بازنشستگی و بیکاری و…، به اکثریت قریب به اتفاق توده کارگران و مزدبگیران جامعه هستیم. به باور ما، استفاده از مزایای بیمه های تأمین اجتماعی امروزه جزء حقوق مسلم و خدشه ناپذیر کارگران و عموم مردم زحمتکش و تحت ستم جامعه به شمار می آید و پرداخت آن به عموم مردم کارگر نیز در ردیف پاسخ گویی به نیازها و ضروریات اولیه و مسلم هر جامعه ای است. بیمه های تأمین اجتماعی اگر می خواهد که به نحو مطلوبی از آن استفاده شود می بایست که به دست نمایندگان منتخب و واقعی خود کارگران و تمامی مردم زحمتکش جامعه اداره شود.

7 ــ ما خواهان برابري کامل حقوق زنان و مردان در تمامي شئونات زندگي اجتماعي، اقتصادي، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی، و محو كليه قوانين تبعيض آميزعليه آنان می باشیم. ما خود را در مبارزه زنان برای رسیدن به حقوق کامل شان با مردان، سهیم و ذینفع دانسته و از تمامی کارگران و توده های مردم عدالت طلب و آزادیخواه جامعه می خواهیم که برای به کرسی نشاندن این خواسته ها و به طور مشخص مطالبات ویژه زنان، به عنوان نیمی از جامعه و از این طریق، ایجاد پیوند میان جنبش کارگری و جنبش زنان، به صورت متحد و متشکل، دست به فعالیت و مبارزه بزنند.

8 ــ ما کارگران خواهان قطع فوری و بدون قید و شرط هرگونه اِعمال فشار نسبت به کارگران و فعالان کارگری، و همین طور، فعالان دیگر جنبش های اجتماعی و به طور مشخص قطع تعقیب، تهدید، احضارهای مکرر و بازداشت و زندانی کردن آن ها می باشیم. ما همچنین خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه ی کارگران زندانی از جمله شاهرخ زمانی، محمد جراحی، پدرام نصرالهی، رضا شهابی، رسول بداغی، عبدالرضا قنبری و … و تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی و همراه با آن، لغو احکام صادره علیه فعالان کارگری و فعالان سایر جنبش های اجتماعی و توقف پیگردهای امنیتی و قضایی، نسبت به آنان هستیم.

9 ــ ما ضمن تأکید بر اتحاد و همبستگی بخش های مختلف طبقه کارگر و اعلام حمايت قاطعانه از مطالبات معلمان، پرستاران و ساير بخش هاي این طبقه، به سهم خود از مبارزات عدالت طلبانه و برحق آنان برای احقاق حقوق مسلم خود دفاع نموده و برای دستیابی به آن حقوق و مطالبات، به صورت متحد و متشکل تلاش و مبارزه خواهیم کرد.

10 ــ ما بخشي از طبقه كارگر جهانی هستيم و به سهم خود از حقوق و حرمت انسانی همه ی کارگران و بشریت عدالت طلب و آزادی خواه دفاع می کنیم. لذا اکیدن با اخراج و تحميل انواع ستم و بي حقوقي نسبت به كارگران ِ ملیت های مختلف، و به طور مشخص کارگران مهاجر افغاني مخالفیم و آن را محكوم مي كنيم. كارگران مهاجر  افغان در ايران، تحت شرایط بسیار سخت و تأسف باری زندگي مي كنند و از ابتدائی ترین حقوق انسانی خویش محرومند. ما ضمن محكوم كردن هر گونه ستم و تبعيض نسبت به این کارگران، خواهان رعایت حرمت آنان و برخورداری شان از حقوق کامل شهروندی با مردم ایران می باشیم.

 ما همچنین ضمن قدرداني از تمامي حمايت هاي بين المللي از مبارزات كارگران در ايران و حمايت قاطعانه از اعتراضات و خواسته هاي كارگران در سراسر جهان، از جمله «جنبش اشغال وال استریت» و دیگر اعتراضات کارگری و مردمی در کشورهای اروپایی و آمریکا، خود را متحد طبقاتی تمامی بخش های طبقه کارگر، در سرتاسر دنیا دانسته و بيش از هر زمان ديگر بر همبستگي بين المللي طبقه كارگر براي رهايي از مشقات نظام سرمايه داري تاكيد مي كنيم. ما در عین حال خواستار تقويت سازمانيابي و مبارزات هدفمند و با برنامه توسط اين كارگران هستيم.

11 ــ پدیده کودکان کار به شکل غیر قابل تصوری در حال گسترش است. نظام سرمايه داري با هدف پايين نگه داشتن سطح دستمزدهای کارگران و سودآوری بیش تر و بیش تر، تحت عناوین و بهانه های مختلف، این پدیده(کار کودکان) را در سرتاسر دنیا گسترش می دهد. کار کودکان باید ممنوع شود و هر طرحی برای رسمیت بخشیدن به این، تحت هرعنوان و بهانه ای می بایست محکوم گردد. همه ی كودكان (افراد زير18 سال) بايد جداي ازموقعيت اقتصادي و اجتماعي والدين و نوع جنسيت و وابستگي هاي ملي و ن‍‍ژادي و مذهبي، از امكانات آموزشي، رفاهي و بهداشتي رایگان و يكساني برخوردار باشند.

12 ــ اول ماه مه بايد تعطيل رسمي اعلام گردد و در تقويم رسمي كشور گنجانده شود و هر گونه ممنوعيت و محدوديت برگزاري مراسم اين روز ملغي گردد.

 زنده باد همبستگي و اتحاد بين المللي طبقه كارگر – زنده باد اول ماه مه

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

10/2/1392

علی نجاتی:گرامی باد 11 اردیبهشت (اول ماه مه) روز برافراشته شدن پرچم برابری تمام کارگران!

اول ماه مه فرا می رسد. اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز برافراشته شدن پرچم سرخ برابری تمامی کارگران مبارک باد! باردیگر روز اول ماه مه 11 اردیبهشت روز جهانی کارگران در راه است. در این روز کارگران سراسر جهان از همه ملیت ها، قوم ها ونژادها دست از کارمی کشند و جشن می گیرند و فریاد اعتراض خود را به نابرابری حاکم نظام سرمایه داری اعلام می کنند.

 اگر کارگران امریکا در روزاول ماه مه در سال 1886در خیابانهای شیکاگو فریاد هشت ساعت کار، هشت ساعت تفریح واستراحت و هشت ساعت خواب را سر دادند؛ امروز در چهار گوشه جهان کارگران در اول ماه مه بر علیه ریاضت کشی اقتصادی و گسترش فقر و فلاکت و دیگرنا بسامانی های دنیای سرمایه داری به اعتراض برمی خیزند.

 در شرایطی به روزجهانی کارگرنزدیک می شویم که ما کارگران در ایران با مشکلات بسیاری ازجمله دستمزدهای پایین و زیر خط فقر وافزایش سرسام آورگرانی وتورم، وجود قراردادهای موقت و سفید امضا، نداشتن امنیت شغلی و ایمنی در محیط کار، تعطیلی مراکزصنعتی، نداشتن حق اعتصاب و ایجاد تشکل های مستقل کارگری و برگزاری آزادانه مراسم اول ماه مه 11اردیبهشت محروم هستیم و همچنان کارگران و فعالین کارگری را به دلیل طرح این خواسته های به حق خود دستگیر محاکمه و زندانی می کنند.

 در آستانه اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز همبستگی بین المللی کارگران فرارسیدن این روز را به همه کارگران وخانواده های آنان تبریک وشادباش می گویم. امیدوارم ما کارگران با برگزاری با شکوه این روز بتوانیم خواسته های خود را در برابر جهان سرمایه داری رساتر از همیشه طرح کرده وبا اتحاد و همبستگی برای رسیدن به یک زندگی سالم و عاری از فقر وتبعیض وشایسته انسانهای امروزی تلاش و کوشش کنیم.

 به امید آزادی تمامی زندانیان وکارگران زندانی

پیش به سوی اتحاد وهمبستگی طبقاتی

علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه

11/2 1392 خورشیدی

پیام پدرام نصرالهی فعال کارگری دربند به مناسبت اول ماه مه

کارگران،   زحمتکشان   و   هم  طبقه ای های گرامی!

در شرایطی اول ماه مه را جشن می گیریم که حامیان سرمایه و عاملان فقر و فلاکتِ مردم در ایران بیش ازهر زمانِ دیگری با یورش های گسترده ی خود صفوف فعالین پیشرو جنبش کارگری را در احاطه ی جنونِ قهرآمیز خویش قرار داده، و با تهاجماتِ وسیع خود به تشکل های مستقل و برخاسته از بطنِ مبارزاتِ کارگری، و اِعمالِ محدودیت های همه جانبه بر علیه آنان که به مثابه ی کاتالیزور و موتور محرکه وظیفه ای جدای از تسریع روندِ مبارزاتی و ارتقاء سطح دانش و آگاهیِ طبقاتی کارگران ندارند، سعی در ایجاد گسست و فاصله میان این تشکل ها با بدنه ی طبقه ی کارگر داشته، تا شاید استخوان بندیِ پیوندِ ارگانیک و تنگاتنگ میان آنان را در هم بشکنند، و بدین وسیله در غیاب دانش و آگاهی طبقاتی کارگران و عدم درک و شناخت کافی آنان از حقوق و مطالبات برحقِ خویش، اشکال جدید ترفندهای دیکتاتوری درنده ی سرمایه جهت ممانعت از خروشِ خلق های به ستوه آمده از فقر و نابرابری را بیازمایند. جنبش کارگری نیز به مثابه ی پیشروترین و رادیکال ترین جریان و جنبشِ اجتماعی ایران، تاریخ مبارزاتی پرفراز و فرودی را پشت سر گذاشته، و در طول حیات خویش بارها و به اشکال مختلف مورد سهمگین ترین ضربات کوبنده ی عوامل سرمایه قرار گرفته است، اما هر بار با تکیه بر ظرفیت های عظیمِ درون خود و با بهره مندی از عناصر خلاق و آگاه مانع زمین گیر شدن مبارزات کارگران بر علیه مناسبات و ساختارهای موجود شده و عملن افق های روشن تری را در پیشاروی مبارزات رنجبران و محرومان از منظرِ رهایی انسان از قید مناسبات موجود کاویده و نمایانده است.

   در شرایطی که سرمایه داری به منظور جلوگیری از تعمیقِ بحران مالی و اقتصادی بر تشدید فشار بر کارگران و فعالین کارگری می افزاید، کارگران ناگزیرند در این شرایط پر رنج و شکنج جهت رهایی از دوزخ سرمایه داری و عبور از باتلاق مصائب سرمایه، رخوت کنونی را پشت سر گذاشته، و در صفوفی متشکل و به هم تنیده و مسلح به دانش طبقاتی، سنگر پیکار خود را جهت نبرد سرنوشت سازشان با نظام بردگی مستحکم نمایند، و با اتکاء به اتحاد و همبستگی خود، در این گردباد سرمایه سالار پا به پای گسترش افق اندیشه ی کارگری، سینه ی تاریکی ها را شکافته و نوید رفاه و عدالت و آزادی را به همراه افق های روشن تر به فرودستان بشارت دهند.

  طبقه ی کارگر به خاطر تضاد دائمی منافعش با سرمایه داری ذاتن از پتانسیلی اعتراضی نسبت به مناسبات موجود برخوردار بوده، و دشمن خود را سرمایه به مثابه یک رابطه ی اجتماعی، و سیستم و نظام سرمایه داری می داند. لیکن مبارزات طبقاتی کارگران تا پیروزی نهایی و محو و نابودی کامل تمامی ارکان سرمایه ادامه خواهد داشت؛ پس گزیری جدای از اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران در فراروی مبارزات آنان جهت نیل به اهداف انسان محورشان وجود نداشته، و تشکل های حوزه ای زمینه ساز چنین اتحادی خواهد بود. لذا کارگران ایران با قبول این باورداشت و تلاش برای ایجاد بسترهای مناسب آن، گامهای بلندی را برای رهایی از قید مناسبات موجود برداشته، و دستیابی به دنیای آزاد و برابر را محقق خواهند نمود.

  کارگران!در چنین شرایط حساسی که نظام سرمایه داری خود بر لبه ی تیغ ِنابودی قرار گرفته است، لزوم یکپارچگی هرچه بیشتر کارگران بیش از هر زمان دیگری احساس می گردد. پس بهتر است در روز اول ماه مه روز همبستگی جهانی طبقه ی کارگر فرصت را غنیمت شمرده، و با همگامی و هم آواییِ با تمامی کارگران جهان، مارش همبستگی طبقاتی مان را رساتر از هر زمان دیگری طنین انداز شویم، و فریادهای ضد سرمایه را به گوش جهانیان برسانیم.

گرامی باد اول ماه مه، روز همبستگی طبقاتی کارگران

پدرام نصراللهی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی- زندان مرکزی سنندج 9/2/92

کانون مدافعان حقوق کارگر: ویژه نامه روز جهانی کارگر، 11 اردیبهشت 1392

در این ویژه نامه مطالب زیر را می توانید بخوانید:

– جنبش کارگری و چالش های پیش رو/ علیرضا ثقفی

– روز جهانی کارگر، ترفندهای سرمایه داری و تجاربی که باید مرور کرد/یاور

– جهانی سازی ومشارکت زنان در بخش غیررسمی درکشورهای درحال توسعه و گذار/زهره اسدپور

– کارگر سالاری و سیاست/ ماریو ترنتی

– پیکار علیه کار/ترجمه

– ما کارگران و انتخابات/عبداله وطن خواه

– ما وامریکای لاتین/آیاز بلغار

– جنگ ها و خشونت ها در زمان ما

– روایتی از مونتاژکاران کلیپس و گل سر/هاله صفرزاده

– خصوصی سازی یا منفعت طلبی/ وحید فریدونی

– ضرورت اصلاح اساسنامه برای افزایش سطح معیشت کارگران بازنشسته

– آشنایی با اتحادیه هندی ابتکار نو (NTUI) /

– قانون کار نادیده گرفته می شود/ بهنام ابراهیم زاده

به همراه اشعاری از صمد شعبانی، فلزبان، خدامراد فولادی، علی یزدانی

این ویژه نامه را می توانید از آدرس زیر دانلود کنید:

http://www.2shared.com/document/rwiBy8Mf/1_May_2013-kanoon.html

روزجهانی کارگردربنگلادش- تشییع جنازه قربانیان آتش سوزی کارگر

دهها هزار بنگلادشی روز چهارشنبه و همزمان با روز جهانی کارگر، با حضور در خیابانهای داکا پایتخت، خواستار توجه بیشتر دولت به شرایط کارگران و جاری شدن عدالت در مورد مسئولان و مسببان اصلی حادثه ریزش ساختمانی شدند که هفته گذشته این کشور را غرق اندوه و ماتم کرد.

یکی از نمایندگان اتحادیه های کارگری و سازمان دهندگان تجمع اول مه می گوید: « امسال با غم و اندوه مراسم روز جهانی کارگر را برگزار می کنیم برای اینکه تنها چند روز پیش ساختمانی که پنج کارخانه را در خود جای داده بود فرو ریخت و بیش از چهارصد کارگر جان خود را از دست دادند.»

یکی دیگر از سازماندهان تجمع می گوید :

« برای کارگرانی که در حادثه ریزش ساختمان کشته شدند آمده ایم و اعتراض داریم. خواستار این هستیم تا مالک ساختمان به اشد مجازات برسد. باید او را به دار آویخت و به مجروحان و همینطور خانواده قربانیان غرامت پرداخته شود.»

مراسم تشییع پیکر جانباختگان حادثه آتش سوزی در کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش روز چهارشنبه همزمان با روز جهانی کارگر در داکا برگزار شد.

شمار کشته شدگان این حادثه تا کنون به ۴۱۱ نفر رسیده است و با توجه به اینکه ۱۴۰ کارگر نیز ناپدید شده اند، به نظر می رسد این تعداد همچنان افزایش یابد.

این حادثه بار دیگر انتقادات زیادی را متوجه شرکتهای مشهور تولید پوشاک دنیا کرده که سعی دارند با استفاده از دستمزد پایین کارگران در کشورهایی نظیر بنگلادش، بی توجه به استانداردهای حداقلی کار، سود بیشتری ببرند.

در راهپیمایی روز اول مه، کارگران همچنین خواستار مجازات صاحبان کارگاههای آتش گرفته، شدند.

به گفته پلیس بنگلادش بیش از بیست هزار کارگر در این راهپیمایی شرکت کرده بودند.

منبع:یورونیوز-1مه

مراسم روزجهانی کارگردرترکیه : یورش پلیس به تظاهرکنندگان

حداقل10نفرازتظاهرکنندگان زخمی 20نفربازداشت شدند.

بنا به گزارشات منتشره ازجانب خبرگزاری ها،دولت ترکیه امسال با برگزاری مراسم روزکارگر در میدان تقسیم مخالفت کرد.

اتحادیه های کارگری اعلام کردندکه به دلیل اهمیت نمادین این میدان، در نظر دارندمراسم اول ما همه را دراین میدان برگزارکنند.

مراسم روز جهانی کارگر که از صبح امروزبا درگیری های پراکنده حول و حوش میدان تقسیم استانبول آغاز شده بود، با خشونت بیشتری ادامه یافت.

پلیس تمامی خیابانهای منتهی به این میدان را مسدود کرد و سعی کردبا استفاده از گاز اشک آور و آب فشار قوی اوضاع را تحت کنترل خود در آورد.

به گزارش منابع خبری در جریان درگیری پلیس ونیروهای امنیتی ترکیه با تظاهرکنندگان، دستکم ده نفر زخمی و بیست نفر هم بازداشت شده اند.

امسال دولت ترکیه درحالی با برگزاری مراسم اول ما همه درمیدان تقسیم مخالفت کردکه در سال 2010 یعنی بعد از سی و سه سال وقفه، مجوز برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در این میدان را صادر کرده بود.

 روز جهانی کارگر در سال ٢٠١٠ در اثر فشار اتحادیه های کارگری به عنوان روز تعطیل رسمی اعلام شد.

قابل یادآوری است در سال ۱۹۷۷، درروزاول ماه یورش وحشیانه پلیس ترکیه به تظاهرکنندگان حداقل 34 قربانی برجاگذاشت

اعتصاب عمومی در یونان در روز اول ماه مه 2013

اتحادیه های کارگری در یونان فراخوان بسیج توده ای بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی دولت یونان در روز اول ماه مه را دادند. این اعتصاب که از نیمه شب سه شنبه آغاز شده است برای 24 ساعت ادامه خواهد یافت و تمام سرویس های خدماتی، تولیدی و ترانسپورت یونان را به حالت تعطیل در آورده است. کارکنان و کارگران بیمارستان ها وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس ها، کشتی ها و قطار های شهری و خارج شهری دست از کار کشیده و یونان امروز میدان نمایش قدرت کارگران است.

مطالبات اصلی این اعتصاب بنابر ادعای دو اتحادیه بزرگ یونان GSEE  و ADEDY  پایان دادن به قطع بودجه های خدمات عمومی و افزایش مالیات ها است. دو اتحادیه فوق الذکر اعلام کردند که بیکاری در سطح کشور به 27% رسیده و بین جوانان به 60% رسیده است.

آقای لیاس لیوپولس در مصاحبه با روزنامه رویتر گفت : » این سیاست (ریاضت اقتصادی) به اندازه کافی به مردم ضربه زده است و فقرا را فقیرتر کرده است. دولت باید سیاست ریاضت اقتصادی را پس بگیرد چون مردم بیش از این تحمل نخواهند کرد.»

در یونان کارگران تا به حال 20 بار بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی و کاهش بودجه های خدمات عمومی دست به اعتصاب عمومی  زده اند اما دولت با جسارت و بی شرمی تمام و خوش بین به طلبکاران بین المللی کماکان به این سیاست ادامه می دهد.

اسپانیایی ها پرشمارتر از دیگران در تظاهرات اعتراضی روز کارگر

اسپانیایی ها، در یکم ماه مه، و در اعتراض به کاهش خدمات عمومی و سیاست های ریاضتی دولت، پر شمارتر از دیگر اروپاییان در تظاهرات روز جهانی کارگر ظاهر شدند، چرا که میلیون ها نفر از آنان بیکارند.

بیکاری در اسپانیا از مرز شش میلیون نفر گذشته است، رقمی که پیش بینی شده است تا اواخر سال بعد افزایش خواهد داشت. یکی از تظاهرات کنندگان با اشاره به این آمار رسمی دولت اسپانیا می پرسد:«آیا حق نداریم که برای اعتراض به خیابان ها سرازیر شویم؟»

دیگری می گوید:«دولت همه چیز را از ما می گیرد و روزی می رسد که ما هیچ حق و حقوقی نخواهیم داشت. آنچه در طول ۴۰ سال برای ساختن و بدست آوردنش جنگیده بودم مسئولان در عرض چهار سال از ما گرفتند.»

دو سندیکای عمده کارگری اسپانیا علاوه بر مادرید در حدود ۸۰ شهر دیگر نیز تظاهراتی اعتراضی ترتیب دادند. این دو سندیکا همچنین امروز از دولت و احزاب خواستند تا در سیاستهای ریاضت اقتصادی و تفاوت های برنامه های اقتصادی اشان جهت مبارزه با بیکاری، تجدید نظر کنند.

اسپانیا، چهارمین اقتصاد بزرگ حوزۀ پولی یورو، پس از یونان، بالاترین میزان بیکاری را در این حوزه دارد.

منبع:یورونیوز-1مه

اول ماه مه در آلمان: ۴۲۵هزار نفر در سراسر آلمان تظاهرات کردند

سندیکای سراسری آلمان (د‌گ‌ب) روز چهارشنبه (۱۱ اردیبهشت/۱ مه) اعلام کرد که حدود ۴۲۵ هزار نفر در روز جهانی کارگر در سراسر آلمان تظاهرات کرده‌اند.

گفته می‌شود این تعداد شرکت‌کننده بیش از شرکت کنندگان سال گذشته در راه‌پیمایی‌های اول ماه مه در آلمان بوده است.

میشائیل زومر، رئیس سندیکای سراسری آلمان (د‌گ‌ب) در سخنرانی خود گفت: « شمار زیاد شرکت‌کننده در راه پیمایی‌های روز اول ماه مه در آلمان نشاندهنده این موضوع است که در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۳ در این کشور هیچ نیرویی نمی‌تواند به خواست کارگران توجه نکند.»

شعار بیش از ۴۰۰ برنامه که سندیکای سراسری آلمان این این کشور به اجرا درآورد، چنین بود: «اول ماه مه روز ماست. پیش به سوی کار خوب، حقوق بازنشستگی مطمئن و عدالت اجتماعی در اروپا».

منبع:دویچه وله-1مه

گزارش راهپیمایی اول ماه مه2013 درفرانسه

باهم ومتحد علیه سیاست های ریاضت اقتصادی

به گزارش اول ماه مه سندیکای ث.ژ.ت،درپی فراخوان سه سندیکای ث.ژ.ت،سولیدرواف.اس.یو،

160000نفردرسراسرفرانسه در286تظاهرات،راهپیمایی وتجمع،شرکت کردند.

امروز اول ماه مه،کارگران  بخش های دولتی ،خصوصی وبازنشستگان عزم واراده شان را،علیه اخراج ،بیکاری ،کاهش حقوق کارگران ومستمری بازنشستگان وسیاست های ریاضت اقتصادی،برای کار،حفظ قدرت خریدوتامین اجتماعی،بنمایش گذاشتند.

درپاریس دهها فعال کارگری،اجتماعی وسیاسی به فراخوان- کمیته موقت برگزارکننده اول ماه مه درپاریس- با شعارهای زنده باداول ماه مه روزپیکاروهمبستگی بین المللی کارگران،دفاع ازحق ایجادتشکل های مستقل کارگری درایران،آزادی بی قیدوشرط تمام فعالین کارگری ازجمله رضا شهابی،شاهرخ زمانی،محمدجراحی،بهنام ابراهیم زاده،پدرام نصرالهیفعلی آزادی،غالب حسینی و……،آزادی فعالین دانشجویی ،زنان وآزادی زندانیان سیاسی،سرنگون بادرژیم جمهوری اسلامی ایران وزنده بادسوسیالیم،زنده بادآزادی،پاسخ مثبت دادندودرتظاهرات سندیکاهای ث.ژ.ت،سولیدرواف.اس.یوشرکت کردند.

ناصرپاریس-1ماه مه2013

یازدهم اردیبهشت ماه1392

akhbarkargari2468@gmail.com

بیان دیدگاه